vrijdag 18 november 2011

Wolken

Arme mama, die dood was. Ze was in lucht veranderd en misschien met de wolken weggewaaid. Of ze was met onzichtbare engelenvleugels naar de zevende hemel gevlogen. Want daar had hij over gehoord. Daar woonden God en de Heilige Geest. De Heilige Geest was de adem van God, of anders een soort doorzichtig dier, dat in Gods rechterhand zat. De engelen lagen te rusten op de wolken waarmee ze naar alle hemelen op de hele wereld vlogen.

 
Uit: Unni Lindell - De rouwmantel

donderdag 17 november 2011

Regendruppels


Afgelopen zomer had hij bij de beek gespeeld, ergens tussen het pad en het water. Het had zachtjes geregend, doorzichtige lichtgroene druppels. Heel klein. Ze hadden zitten luisteren hoe de bladeren de regendruppels vingen. Er hing een dun, kapot spinnenweb. De berkenbladeren trilden en dansten onder het gewicht van de druppels, terwijl de grote bladeren van de esdoorn pas met een schok in  beweging kwamen nadat ze door veel druppels waren geraakt. Aan de naalden van de sparrenboom bleven de druppels hangen als tranen.

Uit: Unni Lindell - De rouwmantel





zaterdag 5 november 2011

Sprokkels

'Een schrijver vergeet nooit de eerste keer dat hij een paar munten of een loftuiting accepteert in ruil voor een verhaal. Nooit vergeet hij de eerste keer dat hij het zoete gif van de ijdelheid in zijn bloed voelt en gelooft dat, als hij er nu maar in slaagt zijn gebrek aan talent voor iedereen verborgen te houden, de droom van de literatuur in staat zal zijn hem een dak boven het hoofd te verschaffen, een warme maaltijd aan het einde van de dag en, waar hij het meest naar hunkert: zijn naam gedrukt op een miezerig stuk papier dat ongetwijfeld langer zal leven dan hij. Een schrijver is veroordeeld tot de herinnering aan dat moment, omdat hij dan al verloren is en zijn ziel een prijs heeft.'
Carlos Ruiz Zafón - Het spel van de engel

citaat



 
Zoals een oude wijsheid luidt: een vis en een vogel kunnen best verliefd op elkaar worden, maar waar moeten ze wonen?



Uit: Toewijding - Elizabeth Gilbert

Aan mijn trouwe volgers.....

.... wil ik zeggen dat ik, na anderhalve maand stilte, terug ben in Blogland en zal proberen om weer regelmatig wat inspirerende teksten op dit blog te plaatsen om met jullie te delen.
Ik was even uitgeschakeld door een kleine operatie, met een langdurige vervelende nasleep - én door verbouwingswerken aan mijn woning, waardoor ik ook niet veel rust kon vinden om te bloggen.
Maar dat is allemaal voorbij en ik ben er weer, vol met nieuwe kleurige herfst-energie.....