vrijdag 20 mei 2011

Nog meer 'Stilte'

Laat je geest tot rust komen en sluit je ogen. Wees stil. Voel de zon op je huid. Hoor het tjilpen van de vogels. Geniet van je zintuigen. Geniet van het leven.
Pam Brown (Australische dichter, 1948-)

Het is gemakkelijk om in de wereld te leven volgens de opvattingen van die wereld; het is makkelijk om in teruggetrokkenheid te leven volgens onze eigen opvattingen; maar een groot man is hij die zonder zichzelf geweld aan te doen te midden van de massa’s de onafhankelijkheid van het alleen zijn weet te behouden.
Ralph Waldo Emerson (1803-1882)

Binnen in mij is een plek die helemaal alleen van mij is en dat is waar je bronnen zich vernieuwen, zodat ze nooit opdrogen.
Pearl S. Buck (Amerikaans schrijfster, 1892-1973)

Wat zijn de vruchten van stilte? Dat zijn zelfbeheersing, echte moed en uithoudingsvermogen, geduld, waardigheid en respect. Stilte is de hoeksteen van het karakter.
Dr. Charles Eastman (Indiaans auteur en arts, 1858-1939)

Wanneer ik om zo te zeggen helemaal mijzelf ben, geheel alleen, en in een goede bui… bij zulke gelegenheden komen de beste en de meeste ideeën op.
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Als men een vreemde is voor zichzelf, dan is men ook vervreemd van anderen. Als men geen contact heeft met zichzelf, dan kan men ook geen contact hebben met anderen. Alleen als men verbonden is met zijn eigen kern, is men verbonden met anderen… En voor mij geldt dat de kern, de innerlijke bron, het beste hervonden kan worden in de stilte.
Anne Morrow Lindbergh (pionierster van de Amerikaanse luchtvaart en auteur 1906-2001)

Geen opmerkingen: