vrijdag 24 juli 2009

Citaten

De menschen zeggen: Waarom is er niet altoos en overal een Messias? Waarom komen niet steeds de Godsgezanten tevoorschijn om de diepere kennis van het Koninkrijk der Hemelen te onderwijzen? Waarom is de wereld verlaten door hen, die deze wijsheid bezitten?
Het antwoord is, dat altoos en overal de Goddelijke Wijsheid gereed staat, zich uit te storten, de Goddelijke Leeraar wacht en wacht met onvermoeid geduld, om iemand te vinden, bereid onderricht te ontvangen; en zoodra een mensenhart zich ontsluit zeggende: 0 Heer onderwijs mij! dan daalt het onderricht neder in een stroom van goddelijke kracht, en over­stroomt het hart.
En indien gijlieden die leer niet ontvangt, dan komt dat, omdat uwe harten gesloten zijn met den sleutel des gouds, met den sleutel van eerzucht, met den sleutel van wereldse macht en met den sleutel der begeerte naar de genietingen van deze wereld.
Zoolang deze sleutels uwe harten gesloten houden, zoolang kunnen de Meesters van wijsheid niet binnenkomen; doch ontsluit het hart en werpt weg de sleutels, en ge zult u zelven overstroomd vinden door eene wijsheid, die steeds wachtende was om binnen te komen.

Bron: Theosophia – januari 1905

Geen opmerkingen: