vrijdag 29 februari 2008

Wijsheden en Citaten


Als dit universum in zijn miljoenvoudige orde en precisie het resultaatvan een blind toeval zou zijn, dan is dat net zo geloofwaardig als wanneereen drukkerij explodeert en alle druklettertjes weer op de grond terechtkomen in de voltooide en foutloze vorm van het woordenboek. Albert Einstein (1879-1955)

Een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoomkern.
ALBERT EINSTEIN (1879-1955)

Ik ben er geheel van overtuigd dat de ziel onvergankelijk is en dat haar werking voortduurt van eeuwigheid tot eeuwigheid.
Zoals de zon die voor onze aardse ogen 's avonds schijnt onder te gaan, maar in werkelijkheid nooit ondergaat en onafgebroken voortgaat zijn licht te verspreiden.
Johan Wolfgang von Goethe

In de grond weet ieder mens goed genoeg dat hij een uniek wezen is, waarvan er maar een op de wereld is. Door geen enkel buitengewoon toeval zal zo'n prachtig stuk eenheid in verscheidenheid ooit ergens anders een tweede keer bestaan. Friedrich Wilhelm Nietzsche

Er horen meer mensen bij de gemeenschap der heiligen, dan zij die bij de kerk in het register staan. Erasmus

Al wat ons in anderen irriteert kan ons iets doen begrijpen over onszelf.
CARL GUSTAV JUNG (1875–1961)

Mensen die troost nodig hebben worden door geen enkel troostmiddel zo opgebeurd dan door de bewering dat er voor hun geval geen troost bestaat. Daarin ligt zo een onderscheiding besloten, dat zij hun hoofd weer opheffen. Friedrich Wilhelm Nietzsche

Geen opmerkingen: